کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند

رویترز: وزیر نیروی دریایی آمریکا توسط پنتاگون اخراج شد

رویترز نوشت که وزیر نیروی دریایی آمریکا استعفا نداده، بلکه از سوی پیت هگست اخراج شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 23
کد خبر: ۳۰۶۳۵۹

به گزارش راهبرد معاصر، یک منبع آگاه آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت که جان فلان، وزیر نیروی دریایی آمریکا، روز چهارشنبه به‌طور ناگهانی از سمت خود برکنار شده است؛ اقدامی که در ادامه موج تغییرات مدیریتی در پنتاگون و در شرایط جنگی صورت می‌گیرد.

«شان پارنل» سخنگوی پنتاگون نیز با انتشار بیانیه‌ای، بدون اشاره به جزئیات، اعلام کرد فلان «بلافاصله از دولت خارج می‌شود». به گفته وی، «هانگ کائو» معاون وزیر نیروی دریایی، به‌طور موقت سرپرستی این نهاد را بر عهده خواهد گرفت.

منابع آمریکایی این برکناری را بسیار غیرمنتظره توصیف کرده‌اند؛ چرا که فیلان تنها یک روز قبل در کنفرانس سالانه نیروی دریایی در واشنگتن سخنرانی کرده و از برنامه‌های بلندمدت خود برای بودجه 2027 سخن گفته بود.

وبسایت شبکه سی ان ان نیز به نقل از 6 منبع آگاه نوشت که جان فلان، وزیر نیروی دریایی، از سمت خود برکنار شده است.

سی ان ان افزود: چندین منبع به ما گفتند که طی ماه‌های گذشته، میان فلان و پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، تنش‌هایی وجود داشته است. هگست معتقد بود فلان در اجرای اصلاحات مربوط به کشتی‌سازی کند عمل می‌کند و همچنین از ارتباط مستقیم او با دونالد ترامپ ناراضی بود؛ چراکه این ارتباط را تلاشی برای دور زدن خود تلقی می‌کرد. از سوی دیگر، استیو فاینبرگ، معاون وزیر دفاع، نیز خواهان در اختیار گرفتن مسئولیت‌های کلیدی در حوزه کشتی‌سازی و خریدهای دریایی بود؛ مسئولیت‌هایی که معمولاً در حوزه اختیارات فلان قرار می‌گیرد».

سه نفر از این منابع به سی ان ان گفته‌اند که به فیلان حق انتخاب داده شده بود که یا استعفا دهد یا اخراج شود. مشخص نیست که او کدام را انتخاب کرده است.

این برکناری تنها چند هفته پس از آن رخ می‌دهد که پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، «رندی جورج» رئیس ستاد ارتش این کشور را نیز بدون ارائه توضیحی از سمت خود کنار گذاشت؛ تصمیمی که به گفته دو مقام آمریکایی در گفت‌وگو با رویترز، ناشی از اختلافات میان وزیر جنگ و وزیر ارتش بوده است.

رویترز نوشت: مجموع این تحولات، نشانه‌ای از بی‌ثباتی در سطوح مختلف رهبری پنتاگون تلقی می‌شود؛ موضوعی که با برکناری‌های پیشین، از جمله کنار گذاشتن رئیس سابق ستاد مشترک ارتش و برخی فرماندهان ارشد نظامی، تشدید شده است./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار